Pizza Hut – Pizza Grecka

Czas przygotowania: Maksymalnie 2,5 godziny – zależnie od wariantu

Ilość porcji: 2

Składniki:

200 g mozzarelli

2 pomidory

125 g sera feta

10 czarnych oliwek bez pestek

2 cebule

(patrz także składniki ciasta i sosu)

Sposób przyrządzania:

Na cieście cienkim lub puszystym rozprowadzić sos pomidorowy. Oba placki posypać serem mozzarella. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry pomidory, odsączone oliwki, pokrojony w centymetrowe kostki ser feta oraz plasterki cebuli. Piec przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Napisane przez:

Podobne wpisy:

3 komentarze do “Pizza Hut – Pizza Grecka”

  1. 2011-04-20 o 18:43, Pizza Hut – Pizza Grecka napisał:

    […] Tajne przepisy pizzeria […]

  2. 2012-11-13 o 19:49, Monika napisał:

    Ale mi to tajemnica hehehehe….chyba tajemnicą jest sposób wykonania ciasta,którego w przepisie niestety nie ma…

  3. 2012-11-19 o 20:36, admin napisał:

    W przepisie są linki do ciasta w wariancie cienkim i puszystym, jak kto woli 🙂

Zostaw komentarz

XHTML: Możesz użyc następujących tagów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dodaj do ulubionych

Google tuts.pl Wykop Gwar Linkr Del.icio.us Digg

Restauracje